Minna neuloo

soitan, laulan, neulon, opetan, kokkaan, neulon, huolehdin lapsista, käyn kävelyllä, neulon, katson jalkapalloa ja neulon

Nimi: Minna
Sijainti: Pirkanmaa, Finland

tiistaina, marraskuuta 08, 2005

Oikein ja väärin

Tyttäreni teki pipoa viime vuonna käsitöissä. Kun kiinnostuneena tutkailin tuotosta, huomasin, että sileä neulepinta ei näyttänyt "oikealta". Tyttö näytti, kuinka hänelle oli opetettu koulussa nurja silmukka. Olin aivan kauhuissani! Hänelle oli opetettu väärin! No hienotunteisesti (siis fanaattisesti) sitten kollegalleni koetin selitellä, että nyt varmaan opetat väärin sen nurjan silmukan. Haettiin oppikirjat ja tutkittiin. Kyllä, se minun tapani löytyi kirjasta (=oikein?). Kollegani kertoi, että hänen tapansa oli opetettu hänelle koulussa.
Myöhemmin kävi ilmi, että toinenkin kollegani tekee nurjan silmukan "väärin", mutta neuloo oikean kerroksen silmukan takareunasta, joten lopputulos täsmälleen saman näköinen, kuin "oikein" neulottuna.
Himputti, mitä sitä hiuksia halkomaan. Pääasia että tulee valmista. Kirjoitin tätä Kristelin innoittamana.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Minäkin aikanaan neuloin nurjan silmukan väärin, mutta osasin korjata sen sitten oikealla puolella oikeaksi. Onneksi topakka käsityöopettajani korjasi tekniikkani oikeaksi, vaikka aluksi ei meinanneet puikot taipua millään oikeaan tyyliin.

2:51 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home