Minna neuloo

soitan, laulan, neulon, opetan, kokkaan, neulon, huolehdin lapsista, käyn kävelyllä, neulon, katson jalkapalloa ja neulon

Nimi: Minna
Sijainti: Pirkanmaa, Finland

maanantaina, lokakuuta 17, 2005

Kätevästi kävi

...nimittäin Kätevä- messuilla käynti. Minä saan aika harvoin itsestäni irti lähteä mihinkään massatapahtumaan. Nyt riuhtaistiin loman alkajaisiksi tyttären kanssa ja lähdettiin Hämeenlinnaan. Vähän jäi tyhjä olo, kun vajaassa tunnissa kierrettiin messuosastot. Kymmenen euroa maksoi meiltä sisäänpääsy. Toki kaikkea ihanaa nähtiin. Paras messuosasto oli se, missä vanha mummo kehräsi pellavalankaa. Sellaisia työnäytöksiä olisi kaivannut, käsiä töissä.
Wetterhoffilla käynti taas oli antoisa. Näimme ryijyjen kutomista kangaspuilla ja ommellen. Kävimme vanhojen tekstiilien entisöijän työpajassa ja kuulimme oppilaitoksen historiaa. Kaupasta lähti mukaan kahden paidan langat. Cool Flammesta on jo tulossa paita Janille. Langassa on puolet villaa ja puolet akryyliä. Kivan pehmeän tuntuista.
Petroolin sininen lanka on villaa 80% ja alpakkaa 20%. Kevään vihreä on tehostevärinä. Tästä langasta olen jo pitkään haaveillut.
Jättilaukku onnistui hyvin. Se on juuri sen kokoinen kuin halusinkin, tarpeeksi reilu. Sangat olisi voinut olla enemmän kierteellä. Yläreunan aion siistiä kääntämällä ja ompelemalla reunan sisään päin.