Minna neuloo

soitan, laulan, neulon, opetan, kokkaan, neulon, huolehdin lapsista, käyn kävelyllä, neulon, katson jalkapalloa ja neulon

Nimi: Minna
Sijainti: Pirkanmaa, Finland

keskiviikkona, marraskuuta 30, 2005

Mitä ruuaksi?

Tässä apua pähkäilyyn. Olen joskus kymmenen vuotta sitten keräillyt lempireseptejäni yhteen. Armas aviopuolisoni laittoi ne pitkästä aikaa nettisivuille. Löydät ne täältä.

maanantaina, marraskuuta 28, 2005

Askarteluviikonloppu

Teimme lauantaina koko päivän hommia, että saimme vireillä olleet joululahjat valmiiksi. Isot pojat tekivät vanhemmilleen tarjottimet ja mummo saa servettitelineen. Servettitekniikalla tulee hienoa ja maaleista saa upeita värejä sekoittamalla. Pipsa antaa tilkkulintunsa opelle, joka jää äitiyslomalle perjantaina.
Minulla taas on vireillä monta asiaa. Tänään ryhdyin virkkaamaan yhdelle kovapäälle pipoa mustaharmaasta Rustikasta. Ei ole pipoa päässä näkynyt viime päivinä... Koiranpukuun käytän kaikki sini- ja harmaasävyiset jämäveljekset. Siitä tulee kyllä ehkä vähän iso. Koira kasvaa onneksi vielä.
Tumman punaisesta Kittenistä ja fuksian punaisesta Funnysta tulee keepin tapainen jouluksi, mustien vaatteiden piristäjä. Teen ihan suoran kappaleen ja laitan edestä sitten jollain soljella kiinni. Kolmannet pilkkihanskat valmistuivat Jussista. Rupesi jo sormien teko tympimään ja muistin lukeneeni sormikaspuikoista. Mahtaisikohan niitä saada bambuna?
Tein yhden pipon lyhennettyjen kerrosten tekniikalla. Ohje oli Suuri Käsityölehden numerossa 8/2005. Mutta kun joutuu niitä ohjeita aina sorvaamaan itselle sopivaksi, niin piposta tuli hassun muotoinen. Yritän sitä vielä uudelleen.


Mikan ja Janin tarjottimet Posted by Picasa


Minun naulakko ja Mikan servettiteline Posted by Picasa


Minun ja Pipsan tuulikellotlinnut Posted by Picasa


Pilkkihanskat3 Posted by Picasa


Juhlavaa hartioille jouluksi Posted by Picasa


Koiranpukutekele Posted by Picasa

perjantaina, marraskuuta 25, 2005

Mitä neulonta on antanut minulle?

Ninni kyseli tällaista.
Ensinnäkin ihmisen on hyvä saada työ tehdyksi ja päästä ihailemaan sen tuloksia. Kun on töissä koulussa, ikinä ei tule valmista. Työn tuloksia on vaikea nähdä. Toinen työ on kotona, enkä kyllä pysty ajattelemaan, että kylläpä tuli ihanan siistiä! Tai keitinpä hyvät perunat! Kun neulon, saan aikaiseksi kaunista ja ihanan tuntuista. Kun olen itse suunnitellut työn, mielihyvä on vielä suurempi.
Sitten kun antaa neuleen lahjaksi, niin tottakai kehut hivelee. Kuinka sä osaat jne.
Minusta on kiva levittää neulonnan ilosanomaa. Töissä on pari, ehkä kolmekin tyyppiä vähän innostunut... Neulomme jopa tilkkuja välituntisin ja teemme niistä punaiseen pyöreään sohvaamme sopivan peiton.
Ja tietysti täytyy mainita taas kerran mummo. Mummo neuloi eläessään paljon ja mummoa muistellen minä neulon. Arvostan sukankutomisen todella korkealle mummon ansiosta.
Ja lopuksi: kun tekee käsillään niin käsittää.

sunnuntaina, marraskuuta 20, 2005

Apua

Tietääkö joku, mikä Hellossa on vikana? Millä muulla tavalla kuvia voi blogiin tuoda? Lähetin pari kuvaa tuolla bloggerin toiminnolla, mutta se ei ole kovin käytännöllistä.
Kyselee "aivan kädetön näissä konehommissa"

torstaina, marraskuuta 17, 2005














Pilkkihanskat2

Pilkkihanskat

En olisi uskonut

Uskomatonta. Lupasin tehdä veljen koiralle villapuvun! Kaikenlaista sitä tuleekin luvattua. Onneksi piski on pieni.
Toiset pilkkihanskat valmistuivat. Tuotekehittelyä tapahtui, kun tajusin kutoa nimettömään ja pikkurilliin koko sormet. Niitähän ei näpräilyssä niin tarvitse.

sunnuntaina, marraskuuta 13, 2005


Vauvalle sukat Posted by Picasa

perjantaina, marraskuuta 11, 2005

Sairaslomalla

Oli parin päivää sairaslomalla alkuviikosta ja saldona on kolmet sukkaset ja yhdet pörrölapaset. Aloittelin sitten vielä isoja sormikkaita Raidasta. Jätän niistä sormenpäät auki, pilkkimiehelle paremmat niin. Ikiongelmani on löysä käsiala. Nyt ostin kakspuolosen bambusukkapuikot ja johan tulee napakkaa 7-veljeksestäkin.


Joku varmasti ilahtuu... Posted by Picasa


Sukkasia jouluksi Posted by Picasa

tiistaina, marraskuuta 08, 2005

Oikein ja väärin

Tyttäreni teki pipoa viime vuonna käsitöissä. Kun kiinnostuneena tutkailin tuotosta, huomasin, että sileä neulepinta ei näyttänyt "oikealta". Tyttö näytti, kuinka hänelle oli opetettu koulussa nurja silmukka. Olin aivan kauhuissani! Hänelle oli opetettu väärin! No hienotunteisesti (siis fanaattisesti) sitten kollegalleni koetin selitellä, että nyt varmaan opetat väärin sen nurjan silmukan. Haettiin oppikirjat ja tutkittiin. Kyllä, se minun tapani löytyi kirjasta (=oikein?). Kollegani kertoi, että hänen tapansa oli opetettu hänelle koulussa.
Myöhemmin kävi ilmi, että toinenkin kollegani tekee nurjan silmukan "väärin", mutta neuloo oikean kerroksen silmukan takareunasta, joten lopputulos täsmälleen saman näköinen, kuin "oikein" neulottuna.
Himputti, mitä sitä hiuksia halkomaan. Pääasia että tulee valmista. Kirjoitin tätä Kristelin innoittamana.

tiistaina, marraskuuta 01, 2005

Hyvä leffa

Todella hyvän leffan tunnistan siitä, että en voi neuloa leffaa katsellessani. Maanantai-iltana en neulonut. Hiljaiset sillat on yksi parhaista leffoista, mitä olen nähnyt. Tämä oli jo toinen katselukerta ja aivan ensimmäisen veroinen. Hyvässä leffassa on monia kerroksia, jotka paljastuvat, mitä useamman kerran katselee. Ameliekin on sellainen leffa. Joka kerralla kolahtaa jokin uusi asia. Pieni suklaapuotikin menee tähän kategoriaan.
Aika nyyhky lista tuli. No, se johtuu Hiljaisista silloista.