Minna neuloo

soitan, laulan, neulon, opetan, kokkaan, neulon, huolehdin lapsista, käyn kävelyllä, neulon, katson jalkapalloa ja neulon

Nimi: Minna
Sijainti: Pirkanmaa, Finland

sunnuntaina, lokakuuta 30, 2005

Elämä on kiireistä

... mutta kutomaan olen silti ehtinyt. Pojalle on musta paita lähes valmis. Se tuli nopeasti paksusta langasta. Pelkään, että hihat ovat liian lyhyet. Niin on käynyt minulle ennenkin. Sen siitä saa, kun ei osaa ohjeista tehdä mitään. Viimeistely vaatii rauhallista hetkeä, mutta niitä ei ole liiemmälti viime aikoina ollut. Siksi minulla on tekeillä violetti Fifi siinä rinnalla.
Nuo isot YO-YO -kerät hyppäsivät kassiin Aili Jokiselta Tampereelta. Aniliinin punaisesta saa tytär paidan ja violetimpi valmistuu joskus ehkä tällaiseksi.
Rustikaa löytyi halvennuksesta monen väristä ja sitä lähtikin mukaan kymmenen kerää. Siitä tulee varmaan muutama verkkopontso ja virkattu pipo.
Kirpparilla olen hypistellyt jo monesti mohairlankoja ja nyt sitten otin harmaata pussillisen. Onnistuisikohan taikajakun tyyppinen tekele siitä?
Tässä kaiken kiireen keskellä ehdimme eilen illalla käydä Kulttuuritalolla konsertissa. Siellä musisoi Sigur Ros ja lämppärinä valloittava Amina.


Pojan paita odottaa kokoamista. Posted by Picasa


Ihan pakko oli ostaa. 400 grammaa kummassakin. Posted by Picasa


Ja taas Fifi. Posted by Picasa

maanantaina, lokakuuta 17, 2005

Kätevästi kävi

...nimittäin Kätevä- messuilla käynti. Minä saan aika harvoin itsestäni irti lähteä mihinkään massatapahtumaan. Nyt riuhtaistiin loman alkajaisiksi tyttären kanssa ja lähdettiin Hämeenlinnaan. Vähän jäi tyhjä olo, kun vajaassa tunnissa kierrettiin messuosastot. Kymmenen euroa maksoi meiltä sisäänpääsy. Toki kaikkea ihanaa nähtiin. Paras messuosasto oli se, missä vanha mummo kehräsi pellavalankaa. Sellaisia työnäytöksiä olisi kaivannut, käsiä töissä.
Wetterhoffilla käynti taas oli antoisa. Näimme ryijyjen kutomista kangaspuilla ja ommellen. Kävimme vanhojen tekstiilien entisöijän työpajassa ja kuulimme oppilaitoksen historiaa. Kaupasta lähti mukaan kahden paidan langat. Cool Flammesta on jo tulossa paita Janille. Langassa on puolet villaa ja puolet akryyliä. Kivan pehmeän tuntuista.
Petroolin sininen lanka on villaa 80% ja alpakkaa 20%. Kevään vihreä on tehostevärinä. Tästä langasta olen jo pitkään haaveillut.
Jättilaukku onnistui hyvin. Se on juuri sen kokoinen kuin halusinkin, tarpeeksi reilu. Sangat olisi voinut olla enemmän kierteellä. Yläreunan aion siistiä kääntämällä ja ompelemalla reunan sisään päin.


Hahtuvalaukku ennen pesua Posted by Picasa


Laukku, mini 40 pesu takana Posted by Picasa


Villapaita minulle Posted by Picasa


Villapaita pojalle Posted by Picasa


Herkkuvillaa Posted by Picasa

perjantaina, lokakuuta 14, 2005

Eka lomahomma

Syysloma! Tärkein eli päivityshomma ensimmäiseksi.
Kitten-Fifistä tuli ihana. Joku saa sen joululahjaksi. Aino-piposta tuli vähän reilu, mutta eipähän mene hiukset länään sen alla. Muutamia huovutustöitä tehneenä päätin sitten tehdä reilun hahtuvakassin. Tai se siis tuntuu järjettömältä säkiltä ja saa nähdä riittääkö lanka. Sitten kun ottaa koneesta valmiin työn, niin ihmettelee, että näinkö pieneksi se meni.


Hahtuvalaukku Posted by Picasa


Aino-pipo Posted by Picasa


Kitten-Fifi Posted by Picasa


Servettitekniikalla tarjotin ja servettiteline. Posted by Picasa

torstaina, lokakuuta 06, 2005

Arvovalintoja

Päätin jo eilen, että tänään syödään purkkihernekeittoa, että ehdin siivota ennen illan jumppaa. Koulusta kun pääsin, niin vaihdoin mieltä. Ajattelin, että tärkeämpää on mennä käsityöliike Fiinaan askartelemaan. Kävin tekemässä servettitekniikalla tuikkulasin päälle laitettavan koristeen. Siinä hommassa hermo lepää!
Fifi on hapsuja vaille valmis. Kitteniä käytin 100 grammaa huiviin (nelosen puikot). Kolmannesta kerästä tulee hapsuja.

lauantaina, lokakuuta 01, 2005

Viileä viikonloppu

Oli kuulemma käsityöliikkeessä tänään lauantaina sutinaa. Ilma kun viileni, niin minä ja moni muu päätti tehdä askarteluhommia sisätiloissa. Hain joululahjatarpeita ja teinkin jo pari tarjotinta lautasliinatekniikalla Pipsan kanssa. Sitten käteen tarttui vaaleanpunaista Kitteniä ja silmissä näkyi heti Fifi... En yleensä tykkää vaaleanpunaisesta ja marjapuurostakin sain pienenä tarpeeksi, mutta tuo on jotenkin hurmaava sävy.
Pörrölapasia tuli tehtyä 5 paria. Pidän nyt lapastaukoa.


Ja puikoilla nyt...  Posted by Picasa


Pipsa ja Cortina-pontso Posted by Picasa


Nalle&Funny-setti minulle Posted by Picasa


Nalle&Funny-lapaset Janille Posted by Picasa


Sisu&Funny-lapaset Mikalle Posted by Picasa