Minna neuloo

soitan, laulan, neulon, opetan, kokkaan, neulon, huolehdin lapsista, käyn kävelyllä, neulon, katson jalkapalloa ja neulon

Nimi: Minna
Sijainti: Pirkanmaa, Finland

sunnuntaina, toukokuuta 29, 2005

Hirveä virhe

Olimme viikonlopun mökillä. Lähdin sinne ilman kudinta, voitteko kuvitella! Päätin ottaa vain kirjoja mukaan ja aloittaa kesän luku-urakan (luen vain kesällä). Suurin osa kirjoista oli huonoja ja sunnuntaina ajattelin, etten enää ikinä tee samaa virhettä uudelleen. Otan vaikka sukkakutimen, jos ei muuta ole tekeillä.
Lauantaina koimme tyttären kanssa iloisen yllätyksen, kun Kukkian Kädentaitajien käsityömyymälä oli jo avattu. Jos ajatte kesällä Luopioisissa päin, kannattaa poiketa.

tiistaina, toukokuuta 24, 2005

Hauskaa!

Älyttömän mukava oli kokeilla virkata Samos-langan jämistä bikineitä. Muutama kokeilualoitus meni, ennen kuin lähti sujumaan. Teen sitten tyylikkään yksiväriset myöhemmin. Housut (tai ehkä hamonen?) voivatkin olla sitten visaisempi pala. Helppohan yläosa oli tehdä, kun koko on 75 A.
Sähkön sininen Fifi on nyt valmis. Kuva keskeneräisestä tuossa alempana. On se jännä, miten väri vaikuttaa tekemiseen. En yhtään pidä sinisestä ja huomasin, ettei kutominen ollut läheskään niin terapeuttista, kun väri ei hivellyt silmää. Ja kun vielä tein noita sinisiä sukkia samaan aikaan...


Samos-bikinit Posted by Hello


Kesäisiä Samos-pipoja Posted by Hello


Suippokärkivillasukat Posted by Hello

torstaina, toukokuuta 19, 2005

Samoja fiiliksiä

Kuten niin monella muullakin, tuntuu minullakin nyt olevan nihkeätä tämä bloggailu. Neulerintamalla sininen Fifi ja villasukat ovat edelleen kesken. Joka ilta niitä väsäilen, mutta puhti on tähän aikaan vuodesta melko vähissä. Välipalaksi virkkasin kesäpipoja samalla mallilla kuin tein aiemmin lasten pipoja. Tein vain vähän naisellisemman mallin.
Iltaisin olen lueskellut uutta Modaa ja miljoona ideaa risteilee päässä. Saa nyt jäädä vielä ideoiksi.
Kun koulu loppuu, aion isäni kanssa rempata olohuoneen. Listat on jo revitty, joten paluuta ei enää ole...

perjantaina, toukokuuta 13, 2005

Pahinta aikaa

Kevätjuhlat koulussa pukkaa päälle. Todistukset pitäisi tehdä. Lasten kevätkonsertteja ja harjoituksia on onneksi enää ensi viikolla. Ja kaiken lisäksi vatsatauti iski. En päässyt eiliseen Lou Reedin konserttiinkaan. Tänään olisi illanviettoa työporukalla. Jos nyt menisi lepäämään, voisi illalla jaksaakin. Fifi ja villasukat ovat sopivan rentouttavaa puuhaa näinä aikoina.


Lämmin henkäys - Fifi mohairlangasta. Posted by Hello


Fifi Yes-langasta. Posted by Hello


Miehen villasukat Raidasta. Posted by Hello

perjantaina, toukokuuta 06, 2005

Vaihteeksi kuvia

Vihdoinkin sain valmiiksi topin Tahitista. IKINÄ en enää neulo siitä, vaikka ihan kiva tulikin. Se on minulle sopiva, joten saa nähdä sopiiko se äidille ollenkaan. Tämmöstä tää on aina. Ikinä ei ole sopiva sille, kelle piti.
Villapaitakuvat ovat mummun tekemistä paidoista. Alimmaista on isäni pitänyt nuorena poikana, siis ehkä 40 vuotta sitten! Siitä aion ottaa mallin mieheni paitaan. Väreiksi tulee punertavan ruskea ja haalea oranssi. Olen höpöttänyt tätä jo monta kertaa. Saa nähdä näkeekö se paita ikinä päivänvaloa. Toisaalta hyvin suunniteltu jne...
Menen nyt neulomaan Fifiä mohairista.


Tahiti-toppi Posted by Hello


Mummun tekemä tämäkin. Posted by Hello


Mummun palmikkopusero. Posted by Hello


Tästä otan mallin miehen puseroon. Posted by Hello

torstaina, toukokuuta 05, 2005

Tässä kysymyksiä

Haastattelen Irjaa:
Missä säilytät puikkojasi?
Mikä on lempivärisi ja lempivaatteesi?
Näkyykö neulontaharrastuksesi ulospäin?
Neulotko yleisillä paikoilla tai onko päälläsi aina jotain omatekemää? Säilytätkö puikkoja korvan takana?
Millaisia muistoja sinulla on koulun käsityötunneista? Tämä on puhtaasti ammatillista mielenkiintoa.
Kenelle julkisuuden henkilölle haluaisit kutoa villapaidan ja millainen se olisi?

Bonustehtävä kaikille:
Miksi helatorstaita vietetään?

tiistaina, toukokuuta 03, 2005

Meemi

Sain Sannilta meemin!
1. Minkälainen lankavarasto sinulla on?
Lankavarastoni käsittää kahdeksan kopiopaperilaatikkoa sekä erikokoisia kenkä- ja pahvilaatikoita täyteen sullottuna. Säilytän niitä makuuhuoneen nurkassa ja siivouspäivänä aina kiroan niitä. Aina kun etsin jotain, laatikot jäävät levälleen lattialle. Olen sen verran järjestelmällinen, että olen kuitenkin kylkiin kirjoittanut, mitä ne sisältävät.
2. Oletko vuosien mittaan jotenkin muuttunut neulojana? Miten?
Olen muuttunut ja viimeisen vuoden aikana ratkaisevasti, kiitos neuleblogien! Aiemmin neuloin vain pakolliset lapaset ja sukat syksyllä perheelle, koska kutojamummua ei enää ole. Nyt neulon enemmän omaksi ilokseni ja terveydekseni. Olen uskaltanut nyt kokeilla kaikenlaista ja lankana käytän nykyään muutakin kuin 7-veljestä! Aina tekeleet ovat kuitenkin tuottaneet tekemisen iloa. Nykyään pystyn jopa purkamaan töitäni, kokonainen villapaitakin odottaa purkua.
3. Mitä mieltä puolisosi, läheisesi ja ystäväsi ovat käsityöharrastuksestasi?
He ovat liikuttavia, kun jaksavat katsella aikaansaannoksiani. Eivät kyllä valtaisiin kehuihin ratkea, mutta taitavat ymmärtää, mitä tämä minulle merkitsee. Ajattelen myös, että lasten on hyvä nähdä, miten jollekin hommalle voi omistautua ja mitä se antaa. Tytär on kyllä otollista maaperää. Istuimme yhdessä pesukoneen edessä ja katselimme, kuinka lakanapötkö pyöri huivi sisässään.
4. Monta suunnitelmaa päässäsi on nyt? Ja minkä niistä toteutat ensin?
Sukkalankaa on aina varuiksi laatikossa, jos ei isompaan hommaan jaksa ryhtyä. Miehen villapaitaa varten on kilo lankoja valmiina. Siitä tullee kaksivärinen ja kirjoneulemalli on edesmenneen kutojamummun neulomasta villapaidasta kopioitu. Mutta ensin täytyy saada Tahiti-toppi sekä Mohair-Fifi valmiiksi. Latviasta saamastani villalangasta teen ehkä itselleni neuletakin…Ainiin ja tuolla vapaalankatyylillä olisi kiva kokeilla ponchoa tai liiviä.
5. Jos saisit neuloa ihan missä tahansa (Siis ihan missä vaan!), niin minne matkustaisit käsityöpussukkoinesi? ;)
Tämä on paha. Nyt haaveilen neulovani mökin terassilla auringonpaisteessa… En ole kovin matkustavaista tyyppiä (mökille on 20 km). Minua huolettaa se, että kuinka paljon pitää olla varapuikkoja, kun muutama kuitenkin tippuu terassin alle ja jos niitä ei löydykään? Kauhea tilanne. Toinen haave olisi tavata Tampereen seudun neulojia ja neuloa yhdessä jossain… Onko jollain muulla sama haave??

Kiitos Sannille! Kuka haluaa olla seuraava vastaaja?

sunnuntaina, toukokuuta 01, 2005

Vapaalankavanutuskokeilu

Aivan ihana uusi tekniikka löytyi Villapallon sivuilta. Kokeilin heti ja tulos oli 60 asteen pesun jälkeen vähän hauras. Lisäsin villaa ja lankaa "takapuolelle" ja pesin uudelleen. Tulos oli parempi. Tuo villa jämäköittää "lankaharsoa". Lankana käytin Fritidsgarnia ja Cortinaa. Tekniikasta oli kuvia ja ohjeita myös täällä.
Tongin yhtä yläkaappia tässä eräänä päivänä. Löysin laatikon, jonka kyljessä luki LANKAA. Avasin laatikkoa kuin joululahjaa. Sieltä löytyi mohair-lankaa, josta jo aloitin uutta Fifiä. Kerässä on lankaa vain 25 grammaa. Kuinkahan paljon sitä tarvitsee Fifiin?
Toinen lanka oli Villakehräämön Yes-lankaa. Aika kamalaa polyakryylisäkkärää. Värikään ei säväytä minua. Jollekin sinisestä pitävälle siitä saisi kyllä jotain mukavan pehmeää.
Kivoja ylläreitä tuollaiset laatikot!


Ensimmäinen vapaalankavanutuskokeilu. Posted by Hello


Villaa löytyi myös kaapin kätköistä. Posted by Hello


Löytöjä kaapista. Posted by Hello